Nyheter

Consectetuer,  variusi ipsum nullam repellendus

Nyheter.

Här presenteras senaste nytt på NIÅAB!

2020-04-16:

Nu är det dags för en ny uppdatering av vårt nyhetsflöde. Ser att det var länge sedan vi gjorde en sådan.
Läget är som följer i företaget. Försvaret har fortfrande behov av att få stöd med elverksutbildning även om dom nu har anställt en kille som skall ta över detta. Vi kommer inte att fortsätta som helårskonsult efter sommaren. Vi får se vad framtiden utvisar där nere. Troligen vill dom ha hjälp och stöttning i mindre omfattning och då kanske det kommer ut en offertförfrågan på de.

Däremot har vi däckförsäljning, Heta arbeten och alla övriga grenar att stå på. Så vi fortsätter med tillförsikt 2020...


2018-08-24:

Då var utbildning i Umeå avslutad och vi tackar alla elever, anställda och kriminalvården för denna tid. Vi kan konstatera att vi avslutade med flaggan i topp och att det varit en lärorik tid.

Eftersom vi inte längre har sysselsättning i Umeå så har Peter slutat sin anställning hos oss och vi önskar honom all lycka i framtiden.


En nyhet är att vi är återförsäljare för Gummigrossisten på däck. Vi får se hur detta utvecklar sig i framtiden.

Mot nya äventyr..// Henrik


2018-06-15:

Här kommer en halvårsuppdatering på vårt lilla företags hemsida. Nu är det beslutat att Arbetsförmedlingen väljer en annan inriktning på Anstalten Umeås utbildning. Vi har avtal till mitten av augusti och Peter kommer driva detta i mål. Sen får vi se vad som händer i framtiden. Däremot mötte jag en representant för kriminalvårdens ledning i Region norr på Arlanda för ett par veckor sedan. Han påtalade att han hört rykten om att vår utbildning skall ersättas och uttryckte att de var lite olyckligt. Vi har bra resultat på sysselsättning efter genomförd utbildning och är väl inarbetade. Så han förstod inte riktigt hur beslutet att ersätta utbildningen med nått annat hade gått till.

Vi har ingen åsikt om själva beslutet av vår kund MEN vi kan ta till oss av de faktum att vi haft bra resultat av den utbildning vi bedriver!!


I halmstad snurrar utbildningarna på i vanlig ordning. Vi sysselsätter minst en heltidstjänst på detta uppdrag och vi är etablerade på FMTS. Dom utlöste sin sista option för 2019 redan nu och de tryggar vår sysselsättning till dec 2019 vilket känns bra.


Även brandutbildning genomförs med jämna mellanrum. Senast så genomfördes en övning på ålderdomshemmet med rökfyllt rum och arbete med räddningslakan. Väldigt uppskattat av personalen.


// Henrik 

2018-01-08:

Välkomna till de nya året. Vi har inte uppdaterat sidan på några månader, men vi gör nu ett nytt försök.

Det har under senaste året hänt en del nyheter. Vi har minskat ner vår maskinpark och sålt en hel del maskiner då dessa inte behövs längre. Efter avslutandet av Gävle utbildingen så har vi hittat en ny vardag som liknar den som fanns 2010. Vi trivs i den kostymen och har valt att förvalta Umeå och Halmstad uppdragen.

Däremot så fick Johan ett jobb i sin hemby och vi gratulerar honom till detta. Att han efter 10 år som pendlare fick ett lärarjobb på hemmaplan är en vinstlott. Naturligtvis är det olyckligt för oss att tappa en erfaren medarbetare men eftersom vi är en liten organisation så blir relationen lite familjär. Därav gratulerar vi honom till nya jobbet och kan nu konstatera att våra anställda är attraktiva. Både Johan och Therese har fått lärartjänster efter sina år hos oss. Jättekul!

Som ersättare till Johan så hittade vi Peter i Umeå. Han har nu kört sina första utbildningar och har blivit varm i kläderna. Vi välkomnar honom till NIÅAB och hoppas att han trivs att jobba i ett litet företag. Han har hittills gjort ett bra jobb med de utmaningar som finns på en anstalt.

Eftersom vi nu tappat den ordinarie transportmöjligheten till Umeå så har Åke hoppat in på timme och tar en del transporter till anstalten. Vi önskar även honom välkommen...

Heta arbeten rullar också på med olika beställningar. vi har nu passerat 100 utbildade heta arbetare. Jättekul för oss...

Väl mött 2018


2017-05-11:

Som vi meddelade strax efter nyår så har vi fortsatt med våra uppdrag i Umeå och Halmstad.I Umeå så kör Johan på med sina utbildningar och vi har haft en bra utbildningsomgång där flera elever var rutinerade och kunde komma långt i sin utveckling under kursen.

I Halmstad har Henrik tagit huvudansvaret igen och kört en mängd nya utbildningar där framförallt den "nya värnplikten" gör att grundutbildningarna ökar.

Per kommer hoppa in och stötta nu när de vanliga utbildningarna drar igång i Halmstad...

Vi kör på fram till sommaren och hoppas att sommarvärmen dyker upp snart...2017-01-10:

Nu har vi påbörjat ett nytt år som vi ser fram emot med tillförsikt. Under hösten 2016 så förvaltade vi uppdragen och inväntade kontraktsslutet i Gävle. Nu är utbildningen avslutat och vi har avvecklat allt från Gävle. Så vi tackar Therese som  drivit uppdraget i mål trots att hon vetat att hennes anställning avslutas när uppdraget är slut. Stor heder till väl genomfört arbete!! Och tack för den tiden du arbetat hos oss och vi önskar dig lycka till i framtiden.


Under 2017 är målsättningen att under de två första kvartalen driva och utveckla befintliga uppdrag för att efter sommaren bredda utbudet med brandutbildningen. Vi kommer alltså marknadsföra oss på brandutbildning och Heta Arbeten. I nuläget är det bara via kontakter och på direkta förfrågningar som vi kör utbildning.


2016-06-27:

Det är dags för en liten uppdatering. Vi har under våren fortsatt med vår verksamhet på de tre verksamhetsställen som vi har. Dock är det inte en helt enkel sak att vara leverantör till Arbetsförmedlingens arbetmarknadsutbildningar på anstalt. Det kan ske stora förändringar där vi inte har någon chans att påverka. I Umeå har utbildningen stängts då anstalten genomför en renovering av produktionslokalerna. Därmed är Johan försatt på standby läge för att täcka upp i Gävle där Maria har lämnat skutan. Hon har hittat ett arbete som trädgårdsdesigner och vi önskar henne lycka till i sitt nya arbete.

I Gävle så har det också genomförts säkerhetshöjande renoveringar vilket resulterat i att elevantalet kraftigt minskat under våren. Detta pga att halva anstalten stängde och de klienter som blev kvar inte va aktuella för utbildningen. Så nu i början av Juni så fylldes anstalten upp igen och elevantalet ökar...

Under hösten kommer Umeås renovering vara klar och vi har som målsättning att dra igång igen efter v 39.


Vi har även fortsatt med vår brandutbildning och genomförde en brandövning/ utbildning på Rådomsgården. Denna föll väl ut och den något udda övningen där vi tänder på ett "rum" och personalen får dra ut övningsledaren på räddningsmadrass/lakan tror vi är nyttig. Det blir en helt annan psykisk påfrestning när värme, eld och rök finns i rummet.

Vi övade också att släcka docka i permobil vilket inte är en enkel sak.

Väl mött sommaren 2016 och jag vill tacka min personal för denna vår!! Vi kämpar på för att dra runt utbildningarna trots dom yttre faktorer som vi inte kan påverka..

// Henrik2016-02-18:

Under inledningen av året har NIÅAB fortsatt att driva utbildningarna som tidigare. Vi försvarade vårt kontrakt i Halmstad vilket givetvis är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb.

Under höst och vår har vi utbildat 35 nya hetarbetare och haft en brandutbildning med Rådomsgården.

Så vi kan med glädje säga att vi breddar vår kompetens...

Väl mött under våren 2016...

2015-10-13:

Efter att ha varit begränsad under en tid med uppdatering av hemsida har vi nu gjort om den till en enklare variant och då skall flödet kunna uppdateras mer kontinuerligt.

Sedan senaste uppdateringen har följande hänt. Stickan har valt att starta egen verksamhet och vi har tagit in vår nyaste medarbetare Therese i gänget. Hon trivs som fisken i vattnet och gör ett kanonjobb i Gävle.

Utöver detta så har vi påbörjat arbetet med Heta Arbeten. Henrik har utbildat och certifierat sig till instruktör och vi kan nu mer erbjuda kunder den tjänsten också.


2014-11-10:

En positiv nyhet är att vi nu har två nya medarbetare att hälsa välkomna. Vi börjar med Stickan som anslutit till vårt team i Gävle. Stickan är en erfaren herre med bakgrund i gymnasie- och komvuxutbildning.Stickans erfarenheter och pedagogiska kunnande kommer väl till pass på Gävles uppdrag. Den andre medarbetaren är Per. Per som kommer förstärka vårt uppdrag i Halmstad och därmed ersätta Torsten som tyvärr slutade. Per har lång erfarenhet från Försvarsmakten i bagaget och kommer lämna sitt stillsamma liv som pensionär under utvalda veckor för att stötta oss på FMTS.

   

2014-10-16:

Vi söker en medarbetare till Gävle anstaltens utbildning. Gå in på AMS och sök på utbildare Gävle.


2014-08-23:

Vi har tyvärr tråkiga nyheter att meddela då Torsten valt att återgå till sitt gamla jobb inom Kärnkraften. Vi tackar givetvis för dom insatserna han gjort för vår lilla firma. Totte har gjort ett bra jobb och varit uppskattad på dom ställen han varit på. Jag tackar speciellt för all hjälp i Halmstad. Men som Torsten själv säger så måste man ha engagemanget för att utbilda för att man skall orka. Det är krävande att ha elever av den speciella kategori som vi har. Torsten kände att han gett allt han hade och ville ha lite bättre sista 4 månaderna innan pension.

   

2014-08-09:

Då va semesterperioden snart slut och vi drar igång hösten med "buller och bång". Nyheter från företaget är nog att vi försvarade vårt kontrakt i Umeå och vann den nya upphandlingen där. Riktigt roligt med tanke på den goda renomé som vi har där uppe. Om AF förlänger alla optioner så är det ett 4 års kontrakt. Vi har fått ännu bättre kontakt med Husqvarna och dom har gett tillåtelse för oss att använda deras diagnos system. Detta är fantastiskt roligt och framförallt trovärdigt mot våra elever! Yamaha är lika tillmötesgående vad gäller deras system på ATV. Och slutligen har Garage24 gett oss tillgång till deras organisation. Allt detta sammantaget ger att vi kan hålla en mer trovärdig och kvalitativ utbildning i Gävle och Umeå. Nu drar snart utbildningar i Halmstad igång igen och det blir hårdkörning direkt med en massa högprioriterade utbildningar för insatsförbanden. Riktigt kul att försvarsmakten känner sig trygg med våra utbildningsinsatser! Så välkommen till en pännande höst. Henrik

   

2014-01-14:

Nu är det ett nytt år. Vi fortsätter med våra utbildningar i Gävle, Umeå och Halmstad. Umeå går avtalet ut i augusti och troligen kommer det en ny upphandling på denna utbildning. Ska bli spännande att se om vi lyckas vinna de igen. Gävle och Halmstad fortsätter till årsskiftet 2014-15 och då ser vi om dom utlöser sina optioner/förlängningar med ett år igen. Vi har utökat fordonsparken med en lastbil som troligen kommer användas mest som transport av materiel till/från utbildningarna men vi kan nog ta en del småkörning med den också om det blir tillfälle.

   

2013-12-12:

Nu börjar de nalkas mot jul och vi har lyckats genomföra ett år till med utbildningar. Vi tackar Victoria för den insats hon gjorde i Gävle innan hon gav sig av mot nya utmaningar. Ett strålande jobb gjordes av henne och vi önskar henne stort lycka till...

    Väl mött 2014!

   

2013-10-16:

Vi har nu anställt Maria Olsson som administratör på utbildningen i Gävle. Vi i företaget hälsar Maria välkommen och hoppas hon skall trivas hos oss...

   

2013-06-17:

Vi har nu fyllt den vakanta platsen i Gävle med en rutinerad man som heter Sven Olov Holm. SO har varit på plats några veckor nu och börjar komma in i matchen och vi hälsar honom välkommen till gänget.

   

2013-04-23:

'Igår avslutade Fredrik Björk sin anställning hos oss. Beslutet att inte förlänga provanställningen var i samförstånd. Vi önskar Fredrik lycka till i framtiden och tackar för de månader han var anställd hos oss.

   

   

2013-03-26:

Under dagen kom beskedet att vi vunnit ett ramavtal med skogsstyrelsen avseende service av deras småmaskiner i Gävle och Sandviken vilket är glädjande.

   

2013-01-01:

Våra uppdrag inledningsvis i år. Arbetsmarknadsutbildning vid anstalterna i Gävle och Umeå.Samt helårskonsult i Halmstad.